Yorkshirská omáčka
Ingredience
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Jíška instantní |
20 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
50 g |
Skořice mletá |
2 špetka |
Víno portské |
400 ml |
Želé rybízové |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.
- Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.
- Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.
- Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.