Yorkshirská omáčka

Ingredience


Hovězí vývar základní 200 ml
Jíška instantní 20 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pomerančová kůra 50 g
Skořice mletá 2 špetka
Víno portské 400 ml
Želé rybízové 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.
  2. Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.
  3. Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.
  4. Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.