Závitky z jehněčího masa s vejci a cibulí

Ingredience


Anglická slanina 30 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 dl
Jehněčí maso 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tuk 20 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky jehněčího masa opatrně naklepeme, osolíme a na každý dáme plátek slaniny. Zakapeme citronovou šťávou, dáme půlky natvrdo uvařených vajec a cibuli nakrájenou na kolečka.
  2. Svineme, převážeme nití, závitky osolíme a opepříme. Poprášíme moukou, opečeme na tuku, podlijeme horkou vodou a za stálého podlévání pečeme v troubě do změknutí. Ozdobíme posypanou petrželkou.