Závitky z jehněčího masa s vejci a cibulí
Ingredience
Anglická slanina |
30 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Jehněčí maso |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky jehněčího masa opatrně naklepeme, osolíme a na každý dáme plátek slaniny. Zakapeme citronovou šťávou, dáme půlky natvrdo uvařených vajec a cibuli nakrájenou na kolečka.
- Svineme, převážeme nití, závitky osolíme a opepříme. Poprášíme moukou, opečeme na tuku, podlijeme horkou vodou a za stálého podlévání pečeme v troubě do změknutí. Ozdobíme posypanou petrželkou.