Perník na stromeček

Perník na stromeček - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 160 g
Hřebíček mletý 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Med včelí 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto, ze kterého vykrájíme různé tvary s otvorem pro stužku.
  2. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme do druhého dne odpočinout.
  3. Pečeme v mírné troubě.
  4. Vychladlé perníčky můžeme ozdobit polevou.