Závitky ze srnčího masa v těstíčku

Ingredience


Citronová šťáva 1 dl
Mouka polohrubá 80 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 30 g
Tuk 120 g
Vejce slepičí 2 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Petržel kudrnka 1 hrst
Salám měkký 50 g
Srnčí kýta 600 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěné a odblaněné kýty nakrájíme plátky, které naklepeme a osolíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, vmícháme jedno vejce, nasekanou petrželku a osolíme. Necháme ztuhnout a prochladlou náplň rozdělíme na připravené plátky masa. Svineme a převážeme nití.
  2. Ze dvou vajec, piva a mouky připravíme těstíčko, vmícháme nastrouhaný sýr a osolíme. Závitky obalíme v těstíčku a smažíme ze všech stran na rozehřátém tuku a zakapeme citronovou šťávou.