Závitky ze srnčího masa v těstíčku
Ingredience
Citronová šťáva |
1 dl |
Mouka polohrubá |
80 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
30 g |
Tuk |
120 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Salám měkký |
50 g |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z očištěné a odblaněné kýty nakrájíme plátky, které naklepeme a osolíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, vmícháme jedno vejce, nasekanou petrželku a osolíme. Necháme ztuhnout a prochladlou náplň rozdělíme na připravené plátky masa. Svineme a převážeme nití.
- Ze dvou vajec, piva a mouky připravíme těstíčko, vmícháme nastrouhaný sýr a osolíme. Závitky obalíme v těstíčku a smažíme ze všech stran na rozehřátém tuku a zakapeme citronovou šťávou.