Plněné papriky po provensálsku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Olej rostlinný 50 ml
Oregano sušené 1 špetka
Paprikové lusky čerstvé 12 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 ml
Rozmarýn sušený 1 špetka
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou a kořením. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  2. Omyté papriky navrchu skrojíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou masovou směsí.
  3. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, vložíme naplněné papriky a zalijeme loupanými rajčaty. Vše dusíme asi 15 minut, potom papriky obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
  4. Vhodnou přílohou je rýže.