Plněné papriky po provensálsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Paprikové lusky čerstvé |
12 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 ml |
Rozmarýn sušený |
1 špetka |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou a kořením. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Omyté papriky navrchu skrojíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou masovou směsí.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, vložíme naplněné papriky a zalijeme loupanými rajčaty. Vše dusíme asi 15 minut, potom papriky obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
- Vhodnou přílohou je rýže.