Kavurma z vnitřností

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Hovězí jazyk 300 g
Hovězí srdce 400 g
Játra vepřová 300 g
Máslo čerstvé 200 g
Pepř černý celý 10 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vnitřnosti z různých druhů masa (vepřové, hovězí, skopové, telecí)
  2. nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Osolíme a dusíme pod pokličkou.
  3. Roztlučeme celý pepř s česnekem a přidáme ho do vody k masu. V průběhu vaření vložíme do vývaru 200 g másla.
  4. Když je maso uvařené, vše opatrně vylijeme do vyšší mísy a necháme v lednici ztuhnout.
  5. Toto jídlo je velmi oblíbené na Balkáně.