Kavurma z vnitřností
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Hovězí jazyk |
300 g |
Hovězí srdce |
400 g |
Játra vepřová |
300 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Pepř černý celý |
10 ks |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vnitřnosti z různých druhů masa (vepřové, hovězí, skopové, telecí)
- nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Osolíme a dusíme pod pokličkou.
- Roztlučeme celý pepř s česnekem a přidáme ho do vody k masu. V průběhu vaření vložíme do vývaru 200 g másla.
- Když je maso uvařené, vše opatrně vylijeme do vyšší mísy a necháme v lednici ztuhnout.
- Toto jídlo je velmi oblíbené na Balkáně.