Tatarská omáčka po francouzsku
Ingredience
Majonéza |
40 g |
Ocet vinný |
10 ml |
Olej rostlinný |
400 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si uvaříme pět vajec natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a vybereme pouze žloutky.
- Vidličkou rozmělníme žloutky spolu se solí a pepřem na kašičku. Pomalu přiléváme olej s octem a stále kvedláme. Nakonec přisypeme jemně posekanou pažitku a smícháme s majonézou.
- Hotovou omáčku necháme chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily.