Zelená omáčka po francouzsku

Ingredience


Estragon 30 g
Kerblík 30 g
Majonéza 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 30 g
Řeřicha 50 g
Špenát listový čerstvý 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.
  2. Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.
  3. Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.
  4. Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.