Zelená omáčka po francouzsku
Ingredience
Estragon |
30 g |
Kerblík |
30 g |
Majonéza |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Řeřicha |
50 g |
Špenát listový čerstvý |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.
- Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.
- Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.
- Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.