Gratinované vepřové ledvinky

Ingredience


Bešamel 150 ml
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Hlíva ústřičná 200 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.5 l
Olej rostlinný 100 ml
Paprikové lusky čerstvé 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Sýr smetanový tavený 45% 50 g
Vepřové ledvinky 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.
  2. Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.
  3. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.