Gratinované vepřové ledvinky
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
200 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
50 g |
Vepřové ledvinky |
600 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.
- Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.
- Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.