Kuřecí játra s hlívou ústřičnou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
150 g |
Játra kuřecí |
250 g |
Majoránka |
1 špetka |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky.
- Na části oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, vložíme játra a opečeme je. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, nasekaný nebo prolisovaný česnek (2 stroužky), osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
- Na zbylém oleji opečeme krajíce chleba, potřeme je česnekem a poklademe připravenou játrovou směsí.
- Ihned podáváme.