Masové šátečky se smetanou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Na vál dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme. Ze začátku těsto promícháme vidličkou a přiléváme asi 2 dl vody.
- Když máme vše spojené, těsto vypracujeme rukama. Mělo by být středně tuhé. Válečkem rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce asi 5x5 cm velké.
- Mleté maso v misce smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Lžičkou nabíráme maso a poklademe ho do středu čtverečků těsta. Každý čtvereček přeložíme do tvaru šátečku a kraje k sobě dobře přitiskneme.
- Šátečky vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut. Uvařené šátečky vybereme sítkem z vody a naskládáme do zapékací mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem a smetanou, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby asi na 15 minut.