Řezy s tuňákem

Ingredience


Listové těsto 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 150 g
Vejce slepičí 6 ks
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme plát 3 mm vysoký. První položíme opatrně na plech.
  2. Otevřeme konzervu tuňáka v oleji, olej slijeme a tuňáka vyklopíme do větší misky. Přidáme k němu 2 žloutky, nadrobno nakrájená 4 uvařená vejce, smetanu, sůl podle chuti a pepř. Vše dobře zamícháme.
  3. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do směsi s tuňákem. Směs vyklopíme na první plát listového těsta, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje obou plátů těsta k sobě dobře přitiskneme.
  4. Povrch na několika místech propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 200 °C.