Telecí játrová paštika
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Játra telecí |
1 kg |
Mléko polotučné |
1 l |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Telecí játra ponoříme do mléka na 2 hodiny. Pak je vytáhneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky.
- Na větší pánvi rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu, přidáme k ní játra a společně opečeme. Pak k opečeným játrům přidáme natvrdo pokrájená vajíčka, nakrájenou cibuli a vše pomeleme na masovém strojku.
- Směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu.
- Paštiku dobře promícháme dohladka a dáme vychladit do lednice.