Telecí játrová paštika

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Játra telecí 1 kg
Mléko polotučné 1 l
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí játra ponoříme do mléka na 2 hodiny. Pak je vytáhneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky.
  2. Na větší pánvi rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu, přidáme k ní játra a společně opečeme. Pak k opečeným játrům přidáme natvrdo pokrájená vajíčka, nakrájenou cibuli a vše pomeleme na masovém strojku.
  3. Směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu.
  4. Paštiku dobře promícháme dohladka a dáme vychladit do lednice.