Makrela na řecký způsob

Ingredience


Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kečup 1 polévková lžíce
Makrela obecná 4 ks
Olej olivový jedlý 1.5 dl
Olivy nakládané 4 ks
Protlak rajčatový 5 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.
  2. Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.
  3. Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.