Makrela na řecký způsob
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Makrela obecná |
4 ks |
Olej olivový jedlý |
1.5 dl |
Olivy nakládané |
4 ks |
Protlak rajčatový |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.
- Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.
- Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.