České buchty

České buchty - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 112.5 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 500 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vanilkový lusk 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mouku, cukr, utlučenou vanilku, citronovou kůru a vykynuté droždí. Osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Potom ho pomoučíme a necháme vykynout na teplém místě. Až těsto vykyne, vyválíme ho, aby bylo asi 1 cm tlusté. Rozřežeme na čtverečky a plníme je nádivkou (maková, povidlová, tvarohová, ovoce). Čtverečky zabalíme a vytvarujeme z nich buchtičky. Na plech je skládáme jednu vedle druhé, každou ze všech stran potřeme máslem, aby šly pak dobře od sebe. I vršek buchet potřeme máslem a dáme péct do červena. Když vychladnou, vyklopíme je a pocukrujeme.