Buchtičky s vanilkovým krémem

Buchtičky s vanilkovým krémem - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 90 g
Droždí 20 g
Hrozinky 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 300 g
Rum 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme cukr s máslem, přidáme žloutky a trochu rumu. Osolíme, promícháme s tlučenou vanilkou a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek, přisypeme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom ho vyválíme, posypeme hrozinkami a přehneme na půl. Odřezáváme kousky, ze kterých tvarujeme buchtičky. Vymažeme pekáček a skládáme do něj buchtičky vedle sebe, po stranách i na vrchu je potíráme máslem. Upečené servírujeme posypané cukrem a přelité vanilkovým krémem.
  2. Vanilkový krém - do misky dáme smetanu (125 ml), cukr (60 g), žloutky (3), máslo (10 g)a celou vanilku. Misku postavíme do hrnce s vroucí vodou a mícháme tak dlouho, až krém nezačne houstnout. Potom misku dáme stranou a mícháme krém, dokud nezchladne. Vyndáme vanilkový lusk a pro chuť přilijeme lžíci rumu.