Kuřecí čorba s pórkem
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme, umyjeme a dáme vařit do osolené vody.
- Bílý konec pórku nakrájíme na kolečka a s brambory nakrájenými na kostky uvaříme zvlášť doměkka. Měkké brambory a pórek scedíme a rozmačkáme.
- Uvařené kuře opatrně vyjmeme a do vývaru zamícháme rozmačkané brambory s pórkem, zamícháme a vaříme. Maso obereme, pokrájíme na menší kousky a vložíme zpět.
- Z mouky a másla si připravíme hladkou světlou jíšku, kterou zavaříme do polévky. Krátce povaříme, odstavíme a nakonec do čorby zamícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.