Kuřecí čorba s pórkem

Ingredience


Brambory 3 ks
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 4 ks
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, umyjeme a dáme vařit do osolené vody.
  2. Bílý konec pórku nakrájíme na kolečka a s brambory nakrájenými na kostky uvaříme zvlášť doměkka. Měkké brambory a pórek scedíme a rozmačkáme.
  3. Uvařené kuře opatrně vyjmeme a do vývaru zamícháme rozmačkané brambory s pórkem, zamícháme a vaříme. Maso obereme, pokrájíme na menší kousky a vložíme zpět.
  4. Z mouky a másla si připravíme hladkou světlou jíšku, kterou zavaříme do polévky. Krátce povaříme, odstavíme a nakonec do čorby zamícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.