Meruňkové lívanečky
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
40 g |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Meruňky |
200 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Skořice mletá |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme kvásek z mléka, cukru, mouky a droždí. Až nám vykyne, vlijeme ho do mísy, kde jsme mezitím rozmíchali mouku, cukr a citronovou kůru. Potom po částech přiléváme mléko s rozmíchaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které na teplém místě necháme vykynout.
- Než těsto vykyne, nakrájíme na malé kousky čerstvé meruňky. Rozehřejeme pánev nebo lívanečník, nejdříve lžičkou dáme jen malé množství těsta, na které položíme rozkrájené meruňky a zalijeme je další vrstvou těsta. Až těsto na povrchu oschne, je čas lívanec obrátit.
- Ještě teplé lívanečky obalujeme ve skořicovém cukru.