Meruňkové lívanečky

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 40 g
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 30 g
Meruňky 200 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Skořice mletá 30 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme kvásek z mléka, cukru, mouky a droždí. Až nám vykyne, vlijeme ho do mísy, kde jsme mezitím rozmíchali mouku, cukr a citronovou kůru. Potom po částech přiléváme mléko s rozmíchaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které na teplém místě necháme vykynout.
  2. Než těsto vykyne, nakrájíme na malé kousky čerstvé meruňky. Rozehřejeme pánev nebo lívanečník, nejdříve lžičkou dáme jen malé množství těsta, na které položíme rozkrájené meruňky a zalijeme je další vrstvou těsta. Až těsto na povrchu oschne, je čas lívanec obrátit.
  3. Ještě teplé lívanečky obalujeme ve skořicovém cukru.