Zeleninová čorba
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
100 g |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
3 ks |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
- Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit.
- Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek.
- Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem.
- Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.