Zeleninová čorba

Ingredience


Brambory 3 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 100 g
Mléko plnotučné 1 dl
Mrkev kořen 3 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 3 ks
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
  2. Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit.
  3. Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek.
  4. Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem.
  5. Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.