Polévka s telecím kolenem
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí koleno |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 240 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny.
- Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru.
- Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření.