Polévka s telecím kolenem

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý celý 5 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí koleno 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny.
  2. Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru.
  3. Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření.