Kapr se zeleninou na pivu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapr obecný |
600 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
200 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Pórek |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a omytého kapra naporcujeme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, mírně osladíme a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a povaříme asi 10 minut.
- Na jiné pánvi opečeme na másle a na oleji porce kapra dozlatova.
- Zeleninu zahustíme maizenou, vložíme do ní porce kapra a chvíli vše povaříme.