Kapr se zeleninou na pivu

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Kapr obecný 600 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 200 g
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Pórek 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého kapra naporcujeme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, mírně osladíme a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a povaříme asi 10 minut.
  3. Na jiné pánvi opečeme na másle a na oleji porce kapra dozlatova.
  4. Zeleninu zahustíme maizenou, vložíme do ní porce kapra a chvíli vše povaříme.