Pošírovaný halibut se špenátem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Citrony 0.5 ks
Halibut atlantický 800 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 1 ks
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěné zeleniny, vína, 2 plátků citronu, koření a vody připravíme rybí várku. Vložíme do ní očištěné a omyté porce halibuta a pošírujeme asi 4 minuty. Omytý čerstvý špenát podusíme chvíli na oleji a nadrceném česneku, osolíme a opepříme.
  2. Porce ryby upravíme se špenátem na talíře a podáváme s rýží.