Pošírovaný halibut se špenátem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
0.5 ks |
Halibut atlantický |
800 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z očištěné zeleniny, vína, 2 plátků citronu, koření a vody připravíme rybí várku. Vložíme do ní očištěné a omyté porce halibuta a pošírujeme asi 4 minuty. Omytý čerstvý špenát podusíme chvíli na oleji a nadrceném česneku, osolíme a opepříme.
- Porce ryby upravíme se špenátem na talíře a podáváme s rýží.