Uccelletti scappati
Ingredience
Máslo čerstvé |
75 g |
Pancetta |
180 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
650 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a seřízneme na proužky o velikosti 6x3 cm. Pancettu (90 g) pokrájenou na plátky seřízneme na stejné pruhy jako maso. Na plátek masa dáme plátek pancetty a kousek šalvěje a srolujeme od kratšího konce do závitku.
- Připravíme si bambusové jehlice, které jsme nechali nasáknout vodou, na ně napíchneme zbylou část pancetty pokrájené na kostky, kousek šalvěje a poté 5 masových závitků, na závěr opět kousek šalvěje a kostičku pancetty.
- Připravené špízy osmažíme cca 12 minut na rozpáleném másle. Jako příloha je vhodná smažená polenta.