Uccelletti scappati

Ingredience


Máslo čerstvé 75 g
Pancetta 180 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 20 g
Sůl 1 špetka
Telecí kýta 650 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a seřízneme na proužky o velikosti 6x3 cm. Pancettu (90 g) pokrájenou na plátky seřízneme na stejné pruhy jako maso. Na plátek masa dáme plátek pancetty a kousek šalvěje a srolujeme od kratšího konce do závitku.
  2. Připravíme si bambusové jehlice, které jsme nechali nasáknout vodou, na ně napíchneme zbylou část pancetty pokrájené na kostky, kousek šalvěje a poté 5 masových závitků, na závěr opět kousek šalvěje a kostičku pancetty.
  3. Připravené špízy osmažíme cca 12 minut na rozpáleném másle. Jako příloha je vhodná smažená polenta.