Fagioli all'uccelletto

Ingredience


Balsamico ocet 12 ml
Bobkový list 10 g
Česnek 2 stroužek
Estragon 10 g
Fazole bílé 350 g
Olej olivový 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 240 g
Šalvěj sušená 3 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, dáme fazole do hrnce, zalijeme vodou a přidáme bouqet garni (svazek bylinek z bobkového listu, tymiánu a estragonu). Vše dáme vařit. Jakmile přivedeme vodu k varu, přilijeme 24 ml olivového oleje a necháme vařit 60 minut. Poté dolijeme 500 ml vařící vody a přisypeme 1 lžičku soli. Vaříme dalších 30 minut do změknutí.
  2. Šalvěj, olej a rozpůlené stroužky česneku necháme chvíli prohřát v hrnci, poté přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Česnek a šalvěj z omáčky odstraníme. Do hotové omáčky vmícháme uvařené fazole, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vroucí vody. Necháme vodu vyvařit a odstavíme z plotny.
  3. Těsně před podáváním přilijeme balsamikový ocet, dobře promícháme a ihned servírujeme.