Fagioli all'uccelletto
Ingredience
Balsamico ocet |
12 ml |
Bobkový list |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Estragon |
10 g |
Fazole bílé |
350 g |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
240 g |
Šalvěj sušená |
3 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Fazole necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, dáme fazole do hrnce, zalijeme vodou a přidáme bouqet garni (svazek bylinek z bobkového listu, tymiánu a estragonu). Vše dáme vařit. Jakmile přivedeme vodu k varu, přilijeme 24 ml olivového oleje a necháme vařit 60 minut. Poté dolijeme 500 ml vařící vody a přisypeme 1 lžičku soli. Vaříme dalších 30 minut do změknutí.
- Šalvěj, olej a rozpůlené stroužky česneku necháme chvíli prohřát v hrnci, poté přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Česnek a šalvěj z omáčky odstraníme. Do hotové omáčky vmícháme uvařené fazole, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vroucí vody. Necháme vodu vyvařit a odstavíme z plotny.
- Těsně před podáváním přilijeme balsamikový ocet, dobře promícháme a ihned servírujeme.