Nádivka z koroptvičky s panádou
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
250 g |
Koroptev |
250 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak dlouho, až vznikne středně husté těsto - panáda.
- Čtvrt kila předem uvařeného koroptvího mletého masa smícháme se žloutky a vychladlou panádou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Vypracujeme hladké těsto. Teprve nyní zapracujeme do těsta máslo a nádivku dáme do chladu.