Nádivka z koroptvičky s panádou

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 250 g
Koroptev 250 g
Máslo čerstvé 200 g
Mléko plnotučné 300 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak dlouho, až vznikne středně husté těsto - panáda.
  2. Čtvrt kila předem uvařeného koroptvího mletého masa smícháme se žloutky a vychladlou panádou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Vypracujeme hladké těsto. Teprve nyní zapracujeme do těsta máslo a nádivku dáme do chladu.