Tagliatelle s ragú

Tagliatelle s ragú - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 20 g
Cibule 60 g
Hovězí maso mleté 220 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Játra kuřecí 120 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 185 ml
Mrkev kořen 40 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Oregano sušené 3 g
Pancetta 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 20 g
Těstoviny Tagliatelle 400 g
Vepřové maso mleté 220 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
  2. Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
  3. Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
  4. Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.