Tagliatelle s ragú
Ingredience
Celer řapíkatý |
20 g |
Cibule |
60 g |
Hovězí maso mleté |
220 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Játra kuřecí |
120 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
185 ml |
Mrkev kořen |
40 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Oregano sušené |
3 g |
Pancetta |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
20 g |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
Vepřové maso mleté |
220 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
- Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
- Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
- Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.