Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Hovězí vývar základní 50 ml
Játra telecí 125 g
Lanýž 30 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Slanina vepřová 125 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 125 g
Tymián sušený 2 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno madeira 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.
  3. Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.
  4. Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.