Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
50 ml |
Játra telecí |
125 g |
Lanýž |
30 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Slanina vepřová |
125 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
125 g |
Tymián sušený |
2 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno madeira |
100 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.
- Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.
- Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.
- Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.