Minestrone alla genovese

Minestrone alla genovese - obrázek

Ingredience


Bazalka 6 g
Brambory 150 g
Celer řapíkatý 40 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 70 g
Cuketa 100 g
Fazole bílé 220 g
Fazolové lusky zelené 120 g
Hrášek 220 g
Mrkev kořen 50 g
Pancetta 100 g
Pesto rajčatové 6 polévková lžíce
Petržel kudrnka 15 g
Protlak rajčatový 12 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sádlo škvařené 50 g
Šalvěj čerstvá 3 g
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny konzumní 150 g
Vývar drůbeží 3000 ml
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.
  2. Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.
  3. Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.