Minestrone alla genovese
Ingredience
Bazalka |
6 g |
Brambory |
150 g |
Celer řapíkatý |
40 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
70 g |
Cuketa |
100 g |
Fazole bílé |
220 g |
Fazolové lusky zelené |
120 g |
Hrášek |
220 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pancetta |
100 g |
Pesto rajčatové |
6 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
15 g |
Protlak rajčatový |
12 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Šalvěj čerstvá |
3 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny konzumní |
150 g |
Vývar drůbeží |
3000 ml |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.
- Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.
- Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.