Alsaská obloha

Ingredience


Játra husí 200 g
Lanýž 40 g
Majonéza 120 ml
Máslo čerstvé 50 g
Nudle široké 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno madeira 40 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky. Osolíme a opepříme až po usmažení.
  3. Lanýže nakrájíme na nudličky a majonézu smícháme s vínem Madeira.
  4. Na talíři upravíme z nudlí kroužek, doprostřed vložíme řízeček z husích jater, na něj položíme několik proužků lanýže. Vše přelijeme vinnou majonézou.