Alsaská obloha
Ingredience
Játra husí |
200 g |
Lanýž |
40 g |
Majonéza |
120 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Nudle široké |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno madeira |
40 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky. Osolíme a opepříme až po usmažení.
- Lanýže nakrájíme na nudličky a majonézu smícháme s vínem Madeira.
- Na talíři upravíme z nudlí kroužek, doprostřed vložíme řízeček z husích jater, na něj položíme několik proužků lanýže. Vše přelijeme vinnou majonézou.