Dubrovnická minestra

Ingredience


Brambory 4 ks
Česnek 8 stroužek
Cuketa 200 g
Fazolové lusky zelené 200 g
Klobása uzená 100 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Skopové maso přední 200 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřové maso libové 300 g
Zelí hlávkové bílé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové sušené maso dáme do vody a vaříme doměkka. Když je uvařené, vyndáme ho a použijeme k přípravě jiného jídla.
  2. Do vývaru přidáme vepřové maso, oloupané a pokrájené brambory na kostky, pokrájené zelí, cuketu a fazolové lusky. Osolíme a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme do polévky klobásu pokrájenou na kolečka, slaninu na kostičky, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a olivový olej.
  3. Povaříme ještě asi 1/4 hodiny, opepříme a pokud je polévka velmi hustá, zředíme vodou dle potřeby.