Dubrovnická minestra
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Česnek |
8 stroužek |
Cuketa |
200 g |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Klobása uzená |
100 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Skopové maso přední |
200 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřové maso libové |
300 g |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové sušené maso dáme do vody a vaříme doměkka. Když je uvařené, vyndáme ho a použijeme k přípravě jiného jídla.
- Do vývaru přidáme vepřové maso, oloupané a pokrájené brambory na kostky, pokrájené zelí, cuketu a fazolové lusky. Osolíme a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme do polévky klobásu pokrájenou na kolečka, slaninu na kostičky, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a olivový olej.
- Povaříme ještě asi 1/4 hodiny, opepříme a pokud je polévka velmi hustá, zředíme vodou dle potřeby.