Sarajevská čorba

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Okra - Ibišek jedlý 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 5 dl
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí plec 300 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.
  2. Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.
  3. Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.