Sarajevská čorba
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okra - Ibišek jedlý |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí plec |
300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.
- Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.
- Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.