Kuřecí křídla v meruňkové marinádě

Kuřecí křídla v meruňkové marinádě - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Kuřecí křídla 800 g
Marmeláda meruňková 1 šálek
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Meruňkovou marmeládu promícháme s olejem, kečupem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a nasekanou feferonku.
  2. Připravenou marinádou potřeme omytá a osušená kuřecí křídla a necháme nejméně 1 hodinu odležet.
  3. Křídla urovnáme do olejem vymaštěného pekáče a upečeme v troubě doměkka.