Obloha po pekařsku
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na másle do růžova.
- Brambory očistíme a celé vaříme v osoleném a opepřeném vývaru 20 minut. Vybereme menší brambory, aby se nemusely vařit příliš dlouho. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme na plátky a ještě teplé podáváme.
- Na talíř klademe plátky brambor a přeléváme osmahnutou cibulkou i s máslem, ve kterém se restovala. Můžeme přelít i vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.