Čorba s uzeným masem

Ingredience


Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vepřová uzená plec 0.5 kg
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzené vepřové maso dáme do studené vody, přidáme celou cibuli a vaříme doměkka. Pokud je uzené maso málo slané, přidáme do vody sůl. Uvařené maso vytáhneme z vývaru, do kterého přidáme rajčatový protlak a pokrájený česnek. Necháme přejít varem, přecedíme do druhého hrnce a dáme znovu vařit.
  2. Do zakysané smetany přidáme mouku, papriku, žloutek a lžíci octa, dobře rozkvedláme, aby nebyly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do polévky.
  3. Maso pokrájíme na plátky.
  4. Servírujeme tak, že do každého talíře položíme plátek uzeného masa a přelijeme čorbou.