Čorba s uzeným masem
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vepřová uzená plec |
0.5 kg |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzené vepřové maso dáme do studené vody, přidáme celou cibuli a vaříme doměkka. Pokud je uzené maso málo slané, přidáme do vody sůl. Uvařené maso vytáhneme z vývaru, do kterého přidáme rajčatový protlak a pokrájený česnek. Necháme přejít varem, přecedíme do druhého hrnce a dáme znovu vařit.
- Do zakysané smetany přidáme mouku, papriku, žloutek a lžíci octa, dobře rozkvedláme, aby nebyly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do polévky.
- Maso pokrájíme na plátky.
- Servírujeme tak, že do každého talíře položíme plátek uzeného masa a přelijeme čorbou.