Hovězí ragú

Hovězí ragú - obrázek

Ingredience


Bazalka 6 g
Celer řapíkatý 30 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Hovězí kýta 1500 g
Hovězí vývar základní 375 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 80 g
Olej olivový 36 ml
Oregano sušené 2 g
Paprika červená 30 g
Passata (drcená rajčata) 185 ml
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 6 g
Pórek 200 g
Protlak rajčatový 12 g
Slanina vepřová 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 60 ml
Sůl 2 špetka
Víno červené 185 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku.
  2. Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme.
  3. Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a společně s česnekem a kayenským pepřem přidáme k masu. Vše necháme 10 minut smažit.
  4. Poté přilijeme víno a za vysoké teploty necháme vyvařit. Pak přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme 30 minut.
  5. K omáčce přidáme passatu, bazalku, oregano. Dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 60 minut do změknutí masa.
  6. Uvařené maso vyjmeme z omáčky, necháme odležet 10 minut a až poté krájíme na jednotlivé porce.
  7. Do hotové omáčky vmícháme smetanu a pokrájenou petržel.