Maslovacká polévka
Ingredience
Brambory |
250 g |
Cibule |
3 ks |
Klobása uzená |
100 g |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřový bok uzený |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzený bůček a cibuli pokrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce a usmažíme. Pak usmažený bůček s cibulí opatrně zalijeme teplou vodou, osolíme a necháme vařit.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a vše přidáme do polévky, kterou budeme vařit přibližně 1 hodinu.
- Polévku nakonec zjemníme zakysanou smetanou.
- Servírujeme s drobně nasekanou zelenou petrželkou.