Maslovacká polévka

Ingredience


Brambory 250 g
Cibule 3 ks
Klobása uzená 100 g
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřový bok uzený 100 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzený bůček a cibuli pokrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce a usmažíme. Pak usmažený bůček s cibulí opatrně zalijeme teplou vodou, osolíme a necháme vařit.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a vše přidáme do polévky, kterou budeme vařit přibližně 1 hodinu.
  3. Polévku nakonec zjemníme zakysanou smetanou.
  4. Servírujeme s drobně nasekanou zelenou petrželkou.