Dušené fazole borlotti

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 6 g
Fazole bílé 350 g
Hřebíček 2 g
Olej olivový 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 440 ml
Voda pitná 880 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
  2. Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.
  3. Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.
  4. K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.
  5. Před podáváním necháme 15 minut odstát.