Dušené fazole borlotti
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
6 g |
Fazole bílé |
350 g |
Hřebíček |
2 g |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
440 ml |
Voda pitná |
880 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
- Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.
- Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.
- K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.
- Před podáváním necháme 15 minut odstát.