Artyčoková frittata
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Cibule |
60 g |
Fazole Fava |
175 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
36 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
12 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
45 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.
- Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.
- Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.
- Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.