Artyčoková frittata

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Cibule 60 g
Fazole Fava 175 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 36 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 12 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 45 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.
  2. Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.
  3. Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.
  4. Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.