Kmínová čorba
Ingredience
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci připravíme z oleje a mouky světle hnědou jíšku. Jakmile jíška začne chytat hnědou barvu, zalijeme ji vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme čtvrt hodiny.
- Ke konci vaření pustíme do polévky jedno vejce, lehce promícháme, přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, dosolíme podle chuti a odstavíme.
- Čorbu podáváme s osmaženými kostičkami chleba.