Kmínová čorba

Ingredience


Chléb konzumní 2 krajíc
Kmín celý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci připravíme z oleje a mouky světle hnědou jíšku. Jakmile jíška začne chytat hnědou barvu, zalijeme ji vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme čtvrt hodiny.
  2. Ke konci vaření pustíme do polévky jedno vejce, lehce promícháme, přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, dosolíme podle chuti a odstavíme.
  3. Čorbu podáváme s osmaženými kostičkami chleba.