Jemné hruškové koláčky s anýzem

Ingredience


Anýz mletý 2 kávová lžička
Cukr třtinový 80 g
Hrušky 4 ks
Linecké (křehké) těsto 250 g
Máslo čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm.
  2. Troubu předehřejeme na 220C.
  3. Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi.
  4. Pečeme 15minut.
  5. Hotové koláčky servírujeme ještě teplé.