Jemné hruškové koláčky s anýzem
Ingredience
Anýz mletý |
2 kávová lžička |
Cukr třtinový |
80 g |
Hrušky |
4 ks |
Linecké (křehké) těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm.
- Troubu předehřejeme na 220C.
- Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi.
- Pečeme 15minut.
- Hotové koláčky servírujeme ještě teplé.