Zuccotto
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr moučkový |
90 g |
Kakao - prášek |
30 g |
Kandovaná citronová kůra |
25 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
36 ml |
Mandle |
50 g |
Ořechy lískové |
25 g |
Ouzo - Metaxa Brandy |
36 ml |
Piškotový korpus vaječný |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hotový korpus z třeného těsta pokrájíme na pláty o šířce 1 cm a ty rozkrojíme ještě na trojúhelníky.
- Likéry smícháme a kousky korpusu jimi pokapeme.
- Kulatou mísu o objemu 1 500 ml vyložíme fólií, poklademe díly korpusu, které klademe těsně k sobě bez mezer.
- Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s moučkovým cukrem, přisypeme třetinu strouhané čokolády, sekané mandle a oříšky, kandovanou kůru. Polovinu krému dáme na připravený korpus a dáme do chladničky.
- Zbytek čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni, poté ji vmícháme do zbylého krému a přidáme opět ke korpusu. Vršek poklademe zbylým pokrájeným korpusem, zakryjeme fólií a necháme přes noc vychladit.
- Hotový dezert vyklopíme z mísy a jednotlivé výseče posypeme střídavě kakaem a moučkovým cukrem.