Zuccotto

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr moučkový 90 g
Kakao - prášek 30 g
Kandovaná citronová kůra 25 g
Likér Maraschino (Maraska) 36 ml
Mandle 50 g
Ořechy lískové 25 g
Ouzo - Metaxa Brandy 36 ml
Piškotový korpus vaječný 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hotový korpus z třeného těsta pokrájíme na pláty o šířce 1 cm a ty rozkrojíme ještě na trojúhelníky.
  2. Likéry smícháme a kousky korpusu jimi pokapeme.
  3. Kulatou mísu o objemu 1 500 ml vyložíme fólií, poklademe díly korpusu, které klademe těsně k sobě bez mezer.
  4. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s moučkovým cukrem, přisypeme třetinu strouhané čokolády, sekané mandle a oříšky, kandovanou kůru. Polovinu krému dáme na připravený korpus a dáme do chladničky.
  5. Zbytek čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni, poté ji vmícháme do zbylého krému a přidáme opět ke korpusu. Vršek poklademe zbylým pokrájeným korpusem, zakryjeme fólií a necháme přes noc vychladit.
  6. Hotový dezert vyklopíme z mísy a jednotlivé výseče posypeme střídavě kakaem a moučkovým cukrem.