Italské preclíky s vejcem

Italské preclíky s vejcem - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 4 dkg
Droždí 3 dkg
Máslo čerstvé 8 dkg
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 50 dkg
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.