Kynuté rohlíčky
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
5 dkg |
Droždí |
3 dkg |
Máslo čerstvé |
12 dkg |
Mouka polohrubá |
50 dkg |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.125 l |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- V míse utřeme mouku, máslo, sůl, citronovou kůru a cukr. Přilijeme vykynutý kvásek a přidáváme pouze tolik smetany, aby těsto zůstalo tuhé. Necháme ho v teple vykynout. Pak z těsta krájíme kousky, ze kterých vytvarujeme malé rohlíčky. Na plechu je ještě chvilku necháme vykynout, pomažeme je rozšlehaný žloutkem a v troubě pečeme do zlatova.