Kynuté rohlíčky

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 5 dkg
Droždí 3 dkg
Máslo čerstvé 12 dkg
Mouka polohrubá 50 dkg
Smetana 16% (pochoutková) 0.125 l
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme mouku, máslo, sůl, citronovou kůru a cukr. Přilijeme vykynutý kvásek a přidáváme pouze tolik smetany, aby těsto zůstalo tuhé. Necháme ho v teple vykynout. Pak z těsta krájíme kousky, ze kterých vytvarujeme malé rohlíčky. Na plechu je ještě chvilku necháme vykynout, pomažeme je rozšlehaný žloutkem a v troubě pečeme do zlatova.