Křehké jablkové řezy

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.
  2. Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
  3. Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.
  4. Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.