Křehké jablkové řezy
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.
- Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
- Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.
- Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.