Fritto misto di mare

Fritto misto di mare - obrázek

Ingredience


Ančovička - filety 50 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Chobotnice 100 g
Citrony 1 ks
Hřebenatka 120 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej olivový 480 ml
Olej olivový extra panenský 125 ml
Olihně 250 g
Petržel - nať 12 g
Sardinka obecná 100 g
Treska aljašská 250 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Voda pitná 315 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olihně, krevety i chobotnice dobře omyjeme, zbavíme vnitřností, zobáků, hlaviček. Olihně pokrájíme na kroužky, chobotničky dle velikosti rozkrojíme na polovinu či čtvrtinu. Rybí maso pokrájíme na větší sousta.
  2. Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme česnek, ančovičky, petržel a chilli. Necháme chvíli smažit. Vzniklou omáčku podáváme k hotovému masu.
  3. 200 g hladké mouky mícháme s 80 ml olivového oleje a jedním bílkem z vejce. Postupně přidáme 315 ml vlažné vody a vyšleháme do hustého tekutého těsta. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme do těsta.
  4. Omyté, ubrouskem osušené mořské plody ponoříme do těsta a poté vložíme ho rozpáleného oleje. Osmažené kousky necháme okapat a ubrousku.
  5. Podáváme s připravenou omáčkou a s dílky citrónu.