Fritto misto di mare
Ingredience
Ančovička - filety |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Chobotnice |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Hřebenatka |
120 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej olivový |
480 ml |
Olej olivový extra panenský |
125 ml |
Olihně |
250 g |
Petržel - nať |
12 g |
Sardinka obecná |
100 g |
Treska aljašská |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
315 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olihně, krevety i chobotnice dobře omyjeme, zbavíme vnitřností, zobáků, hlaviček. Olihně pokrájíme na kroužky, chobotničky dle velikosti rozkrojíme na polovinu či čtvrtinu. Rybí maso pokrájíme na větší sousta.
- Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme česnek, ančovičky, petržel a chilli. Necháme chvíli smažit. Vzniklou omáčku podáváme k hotovému masu.
- 200 g hladké mouky mícháme s 80 ml olivového oleje a jedním bílkem z vejce. Postupně přidáme 315 ml vlažné vody a vyšleháme do hustého tekutého těsta. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme do těsta.
- Omyté, ubrouskem osušené mořské plody ponoříme do těsta a poté vložíme ho rozpáleného oleje. Osmažené kousky necháme okapat a ubrousku.
- Podáváme s připravenou omáčkou a s dílky citrónu.