Kapr pečený s pórkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapr obecný 600 g
Kmín celý 1 špetka
Koření na ryby 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet v chladničce, poté rybu posypeme kmínem a kořením na ryby, následně urovnáme do máslem vymazané remosky.
  2. Očištěný pórek i oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nasypeme na porce kapra, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm pečeme asi 20 minut. Během pečení maso mírně podléváme vodou.
  3. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.