Kapr pečený s pórkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
600 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Koření na ryby |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet v chladničce, poté rybu posypeme kmínem a kořením na ryby, následně urovnáme do máslem vymazané remosky.
- Očištěný pórek i oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nasypeme na porce kapra, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm pečeme asi 20 minut. Během pečení maso mírně podléváme vodou.
- Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.