Obloha Marie - Louisy

Ingredience


Artyčoky 4 ks
Chřest bílý 50 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Lanýž 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou.
  2. Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
  3. Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme.
  4. Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
  5. Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu.
  6. Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži.