Obloha Marie - Louisy
Ingredience
Artyčoky |
4 ks |
Chřest bílý |
50 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Lanýž |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou.
- Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
- Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme.
- Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
- Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu.
- Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži.