Špenátová čorba

Ingredience


Hovězí vývar základní 15 dl
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme.
  2. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř.
  3. Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny.
  4. Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.
  5. Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.