Špenátová čorba
Ingredience
Hovězí vývar základní |
15 dl |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme.
- Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř.
- Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny.
- Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.
- Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.