Čorba z hrášku - krém
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
500 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.