Čorba z hrášku - krém

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 500 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.