Avgholemono
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Rýže loupaná |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži dobře promyjeme a přidáme ji do vroucího drůbežího vývaru. Teplotu vařiče zmírníme a rýži vaříme pozvolna 15-20 minut. Potom ji odstavíme z plotny. Vajíčka rozšleháme a opatrně do nich vmícháme citronovou šťávu a zamícháme je do vývaru. Znovu polévku dáme vařit, ochutíme solí a bílým pepřem a těsně před varem odstavíme.